Segítség a döntéshez

A változó termelési paraméterek egy idő után szükségessé teszik a technológia megújítását is. Fokozottan érvényes ez a szénhidrogének termelésénél, amikor a leművelés során változik a termelt olaj, gáz mennyisége, közben elvizesedik a tároló, változik a termelvény hőmérséklete is.
Ilyenkor a felszíni berendezések kapacitását illeszteni kell a megváltozott mennyiségekhez, az elöregedett berendezéseket le kell cserélni.
Ilyenkor alkalom nyílik új műszaki megoldások alkalmazására, melyek lehetővé teszik a költségek csökkentését, az élőmunka hatékonyságának növelését.
Az elmúlt 20 év során az Upstream ágazatban majd minden telephelyen közreműködtünk a felszíni technológiák felújításában.
Döntéselőkészítő tanulmányaink alapján könnyebb a megfelelő műszaki megoldást kiválasztani.
Ugyanakkor a sok évtizedes tapasztalataink hozzásegítenek, hogy közreműködjünk rendellenes, váratlan üzemzavarok elhárításában, az okok kiderítésében is.

MOL Tömegárammérők alkalmazása az olajelszámolásban és üzemi tapasztalatok Algyőn

A vizsgálat szerint a tömegárammérőbe bevitt adatok bizonytalansága jóval meghaladja a tömegárammérő mérési hibáját, így a beruházási döntésnél ez a hiba nem mérvadó. Még az azonos rétegekből származó olajok sűrűsége is különbözik A szeparációs nyomás miatti sűrűségváltozást is figyelembe kell venni. (1998. április)

Földeák Termálüzem felülvizsgálata

A termálvízzel fűtött csirkekeltetők, egyéb épületek hőigénye. Alternatív felhasználások lehetősége. A meglévő termálkút üzemének értékelése, javaslatok az átalakításra. (1997. március)